साँवरिया आपां होळी तो खेलां जी फागणियो आय गयो साँवरिया गिरधारी Sanwariya Aapa Holi To Khela Ji Faganiyo Aay Gyo Sanwariya Girdhari

Sanwariya Aapa Holi To Khela Ji Faganiyo Aay Gyo Sanwariya Girdhari
साँवरिया आपां होळी तो खेलां जी फागणियो आय गयो साँवरिया गिरधारी

 

तर्ज – बाईसा रा बीरा जैपुरियै जाज्यो जी

 

साँवरिया आपां होळी तो खेलां जी,
फागणियो आय गयो साँवरिया गिरधारी ।।

 

साँवरिया थानै, रंग मं रंग , देस्यां जी,
थारै भर-भर के मारां, म्है रंग की पिचकारी ।।
साँवरिया आपां होळी तो खेलां जी …

 

ढपली पर थानै, नाच नचास्यां जी,
पग घुँघरू बाँध देवां, साँवरिया गिरधारी ।।
साँवरिया आपां होळी तो खेलां जी …

 

थारी बंशी बाजै, राधिका नाचै जी,
थारा भगतां भी नाचै, दे दे करके ताळी ।।
साँवरिया आपां होळी तो खेलां जी …

 

मन चाही थां से घुमर , घुमा साँ जी
सुंदर सी बजवा साँ, मीठी सी बाँसुरी ।।
साँवरिया आपां होळी तो खेलां जी …

 

बंशी पर थानै, भजन सुणास्यां जी,
‘बनवारी’ चरणां पर मैं, जाऊँ बलिहारी ।।
साँवरिया आपां होळी तो खेलां जी …

 


 

Tarz – Baisa Ra Bira Jaipuriye Jaajyo Ji

 

Sanwariya Aapan Holi To Khelaan Ji,
Faganiyo Aay Gayo Sanwariya Girdhari
Saawariya Thane, Rang Ma Rang, Desyaan Ji,
Thare Bhar-Bhar Ke Maaraan, Mhain Rang Ki Pichkaari.
Sanwariya Aapan Holi To Khelaan Ji …
Dhapli Par Thane, Naach Nachaasyan Ji,
Pag Ghungroo Baandh Devan, Saawariya Girdhari.
Sanwariya Aapan Holi To Khelaan Ji …
Thari Banshi Baaje, Radhika Naache Ji,
Thara Bhagtaan Bhi Naache, De De Karke Taali.
Sanwariya Aapan Holi To Khelaan Ji …
Man Chahi Thaan Se Ghumar, Ghuma Saa Ji,
Sundar Si Bajwa Saa, Meethi Si Bansuri.
Sanwariya Aapan Holi To Khelaan Ji …
Banshi Par Thane, Bhajan Sunaasyan Ji,
‘Banwari’ Charnaan Par Main, Jaaun Balihaari.
Sanwariya Aapan Holi To Khelaan Ji …

 

।। श्री श्याम आशीर्वाद ।।
।। श्याम श्याम तो मैं रटू , श्याम ही जीवन प्राण ।।
।। श्याम भक्त जग में बड़े उनको करू प्रणाम ।।
श्रीश्याम आशीर्वाद पोर्टल पर सभी मंदिर , भजन , भक्तो का जीवन परिचय, भक्तो के साक्षात्कार, प्रभु सुमिरन , ग्रन्थ व् अन्य कंटेंट को किसी न किसी ऑथेंटिकेटेड जानकारी व् व्यक्ति विशेष से लिया गया है या हमारे द्वारा पोर्टल पर विभिन्न माध्यम से प्राप्त किया गया है। कंटेंट पब्लिश करने में पूर्णतया सावधानी रखी गई है। श्री श्याम आशीर्वाद आपके द्वारा किसी भी पोस्ट में दिए गए सुझाव , बदलाव व् नए प्रस्ताव का सहृदय हार्दिक स्वागत करता है।

Leave a Comment